Meloenballetjes
Meloenballetjes worden uit meloenen gestoken met een speciaal lepeltje of schepje. Dit schepje heet ook wel (pommes) parissiene-boortje, omdat er oorspronkelijk aardappelballetjes mee gemaakt werden.
Er zijn verschillende maten lepeltjes en naast
ronde vormen ook ovale. Steek het lepeltje diep in de vrucht en draai helemaal rond. Je kunt balletjes maken van meloen, maar ook van mango, aardappelen, komkommer, courgette enz.
Er zijn diverse soorten meloenen, verschillend van kleur en smaak, zodat je met een combinatie van een paar soorten een heel decoratief en smakelijk effect kunt bereiken.
Voor wie geen zin heeft om zelf meloenballetjes te steken, zijn er ook kant en klare balletjes te koop. Je kunt ze vers voorverpakt vinden in de koeling bij de supermarkt of kant en klaar in potjes.
Meloenballetjes zijn erg geliefd om in allerlei gerechten te verwerken. In voorgerechtjes, in desserts, als hapje/snack, in soepen, in salades of als eetbare decoratie in het hoofdgerecht.
Meloenballetjes kun je ook ingevroren presenteren bij desserts, bijvoorbeeld gecombineerd met ijs.
Meer .....
< Vorige | Volgende > |
---|