Home Hl Bijzondere Ballen The Diamond Cricket Ball

The Diamond Cricket Ball


"
The Diamond Cricket Ball" is een Cricketball gemaakt van 295,6 gram geel goud en versierd met 5728 ?princess cut? diamanten met een totaal gewicht van 31.5 karaat. Het materiaal waarmee de diamanten bevestigd zijn op de bal is hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt voor de vleugels van NASA space shuttles, namelijk het peperdure Carbon-Carbon composiet genoemd. Carbon-Carbon composiet is super licht in gewicht, heeft een extreem hoog smeltpunt van 2500 graden Celsius en heeft een minieme thermische uitzetting.

De bal is gemaakt door het wereld beroemde Indiase juweliershuis
The Gitanjali Group. De waarde van deze bling-bling bal is circa 68.500 dollar volgens Derrick Pereira, deputy GM of D'Damas. D'Damas is een bekende naam in de wereld van de juweliersbranche in India.
Er zijn slechts twee exemplaren van deze luxueuze bal. En bal was een Award voor de beste Indiase Cricket-speler; favouriet was batsman en sterspeler Sachin Tendulkar. En de andere bal was voor the best international player van de World Cup 2007, dat in the West Indies gehouden werd in maart/april 2007. Jammer genoeg voor India werd de World Cup gewonnen door het team van Australi.

The Diamond Cricket Ball
Presentatie van The Diamond Cricket Ball door film actrice Mahima Choudhary (links) en Mithali Raj, aanvoerder van het vrouwen cricket team (rechts)

The Diamond Cricket Ball werd gepresenteerd in maart 2007 op een persconferentie in Hilton Towers in Mumbai door Mehul Choksi, voorzitter van de Gitanjali Group. Degene die hem mochten ?showen? waren niemand minder dan Bollywood film actrice Mahima Choudhary en Mithali Raj, aanvoerder van het vrouwen cricket team.
Tevens werd tijdens deze gelegenheid de nieuwe sports range ?Sporteratti? gelanceerd, een nieuwe lijn in juwelen voor de ?classy athletic?.

The Diamond Cricket Ball
Presentatie van de eerste Diamond Cricket Ball door Alston Koch, managing director van het juweliershuis Fior Drissage

The Diamond Cricket Ball werd al een keer eerder geproduceerd in 2004. Het toenmalige exemplaar bevatte ?slechts? 125 gram goud en 2704 diamanten. De bal was gemaakt in Sri Lanka door het juweliershuis Fior Drissage en gepresenteerd door Alston Koch, managing director van deze firma. De bal werd naar Australi gebracht om de start van het nieuwe cricket seizoen te vieren n de opening van hun nieuwe juwelierswinkel in Melbourne.

Andere bekende en kostbare Awards in de sportwereld zijn:
De Gouden Bal (Ballon d'Or)
Het Zilveren Paard van Cartier

  • Nog een paar foto's van actrice Mahima Choudhary met The Diamond Cricket Ball

The Diamond Cricket Ball

The Diamond Cricket Ball

The Diamond Cricket Ball

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes