Home

Polo on Snow Ball


Behalve Polo te paard op gras, wordt er ook Polo gespeeld op sneeuw, "Polo on snow". Het speelveld is kleiner en de paarden hebben een speciale uitrusting om blessures e.d. te voorkomen.

  • De bal bij Polo on snow is niet wit (logisch), maar rood.
  • En niet massief, maar lucht gevuld.
  • De afmetingen van de bal zijn 3 tot 4 keer groter dan de gebruikelijke polobal.
  • Het materiaal is van een kwaliteit dat bestand is tegen temperaturen onder nul.

INFO

Polo-fanaat Reto G. Gaudenzi is de pioneer in het organiseren van polo-games op andere soort locaties dan het gebruikelijke grasveld. In 1984 organiseerde hij de 1e "The Cartier Polo World Cup on Snow" in St. Moritz, in Zwitserland. Dit toernooi wordt nu jaarlijks, iedere laatste weekend van januari gehouden.
Op uitnodiging van de bekende St. Moritz Polo Club en Cartier strijden vier internationale teams om de begerenswaardige kampioenstitel en prestige van het hoogtepunt van het winterpolo-seizoen op het bevroren meer van St. Moritz. De speciale condities voor polo on snow en de ongewone hoogte van 1800 meter vereist zowel van ruiter als paard buitengewone vaardigheden.
Sinds 1984 zorgen topspelers van klassieke polo-naties voor spectaculaire wedstrijden in een idyllisch winterse omgeving. Traditioneel omvatten de eerste drie dagen prettige en spannende kwalificatierondes.
De grootste confrontatie met de speciale ontwikkelde bal is op zondag. Het begint met de eerste finale voor de derde plaats.
Maar de meeste eer gaat naar de winnaar van de volgende wedstrijd: het Wereldkampioenschap en Het Zilveren Paard van Cartier.

Polo on Snow
De begeerde trofee Het Zilveren Paard van Cartier

Er bestaan nog andere winter polo tournamenten, maar The Cartier Polo World Cup on Snow is 's werelds meest prestieuze. Onder de ruim 15.000 bezoekers zijn vele beroemdheden, notabelen en een grote verzameling society gasten. Het indrukwekkende berglandschap, samen met het chique oord St. Moritz, zorgt voor de fascinerende en exclusieve omgeving tijdens deze vierdaagse wedstrijd.

Polo on Snow

Polo on Snow

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes