Snowballs
Snowballs zijn traditionele Christmas cookies, die eruit zien als kleine sneeuwballetjes. Vandaar de naam. Andere benamingen voor deze heerlijke en heel gemakkelijk te maken koekjes zijn Russian Tea Cakes en Viennese Snowballs. Omdat de bereiding van deze koekjes zo eenvoudig is, worden ze vaak samen met de kinderen gemaakt. Bovendien is de baktijd kort, waardoor je snel klaar bent, wat voor de kids natuurlijk extra leuk is.
Er bestaan veel varianten op deze Kerst koekjes en veelal gaan de specifieke receptjes over van generatie op generatie. Deze koekjes worden vooral in Amerika veel gemaakt.
Hieronder volgt een algemeen recept voor de bereiding van ongeveer 15 tot 18 snowballs.
- Ingrediënten:
125 gram walnoten (gepeld)
125 gram roomboter op kamertemperatuur
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram tarwebloem
mespuntje zout.
ca. 50 gram poedersuiker om de snowballs in te rollen
- Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Hak de walnoten met een mes in stukjes.
Roer de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
Meng de gehakte noten, de bloem en het zout er door. Kneed alles goed door elkaar.
Rol van stukjes deeg balletjes van circa 3 cm groot.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de balletjes er met een paar centimeter tussenruimte op.
Bak de snowballs in het midden van de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal de snowballs uit de oven als ze lichtbruin zijn.
Zet een diep bord met poedersuiker klaar.
Rol de warme snowballs, als ze na een paar minuten een beetje afgekoeld zijn, door de poedersuiker.
Rol ze nogmaals door de poedersuiker als ze volledig afgekoeld zijn.
Snowballs (links vooraan) zijn één van de meest populaire Christmas cookies in Amerika
< Vorige | Volgende > |
---|