Home Ballen & Eten M&M’s Pinda

M&M’s Pinda

De populairste en meest geproduceerde M&M’s is de uitvoering met de pinda die gehuld is in melkchocolade, de zogeheten “M&M’s Pinda”. Dankzij de pinda heeft deze M&M's de vorm van een klein balletje. Het laagje chocolade is aan de buitenkant bedekt door een gekleurde suikerlaag.
Bij een M&M’s Pinda bestaat de kern uit één hele geroosterde pinda. Nadat de chocolade laag om de pinda is aangebracht krijgen ze nog een coating van suiker en gekleurde glucosestroop. De zes kleuren die heden ten dage gebruikt worden zijn: bruin, rood, geel, blauw, groen en oranje. Als laatste wordt nog op de buitenkant van de M&M’s de letter “M” aangebracht.

In één zakje M&M’s Pinda zijn niet van elke kleur evenveel snoepjes aanwezig. De verhoudingen van de gekleurde M&M’s Pinda’s zijn: 20% bruin, 20% rood, 20% geel, 20% blauw, 10% groen en 10% oranje.
M&M’s Pinda waren in Nederland al bekend sinds de jaren zestig, maar heette toen “Treets” en iedereen kende de reclame slogan "Smelt in de mond, niet in je hand".

M&M’s Pinda doorsnede
Doorsnede M&M’s Pinda

M&M’s is vernoemd naar haar Amerikaanse uitvinders: Forrest Edward Mars & Bruce Murrie. De eerste M&M’s werden geproduceerd in 1941. De M die op deze snoepjes worden “geprint”, werd geïntroduceerd in 1950 en was toen een zwarte M. In 1954 werd dit veranderd in een witte M. M&M’s Pinda werden op de markt gebracht in dat zelfde jaar en eveneens werden in 1954 de M&M’s “characters” gelanceerd, twee M&M’s Mannetjes rood en geel die een nieuwe boost gaven aan de M&M’s commercials. In1997 werd nog een nieuwe character geïntroduceerd, een groen M&M’s Vrouwtje “Miss Green”.

M&M’s Mannetjes
M&M’s Mannetjes

M&M’s Vrouwtje
M&M’s Vrouwtje: Miss GreenVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes