Home Ballen & Eten

Ballen en Eten


Veel etenswaren die we nuttigen, hebben een ronde vorm. De vorm van een bal. Daarom hebben ze ook vaak het woord "bal" in hun naam.

"
Ballen" en "Eten" hebben een nauwe relatie met elkaar. Niet geheel verwonderlijk overigens, want een ronde vorm roept gevoelsmatig gn weerstand op. Een hoekig voorwerp daarentegen wel. En aangezien wij ons eten in de mond moeten stoppen, erop moeten kauwen en door moeten slikken of erop moeten zuigen, is het wel zo prettig dat de vorm aantrekkelijk genoeg is. Dus rond.

Om die reden zijn niet alleen veel etenswaren en snoepgoed bal-vormig, maar ook veel medicijnen die ingenomen moeten worden, zijn rond van vorm. Denk maar aan de vorm van een pilletje, tabletje, cachet of capsule. Niemand wil toch graag een "vierkant" pilletje doorslikken of op een "hoekig" hoest-tabletje zuigen.

Het lijkt haast wel dat onze mond ervoor geschapen is om bal-vormige voorwerpen naar binnen te laten. Immers als we onze mond open doen, is de toegang zelf ook rond. Wat past er dan beter in dan een lekker hapje of snoepje in de vorm van een bal.

[ In de lijst hieronder zal menig bal ontbreken. Mis je een bal, die volgens jou toch echt waard is om in dit rijtje te worden genoemd, dan kun je mij dit altijd mailen. Wie weet komt jouw bal er dan ook bij te staan ]

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 42

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes