Home Ballen & Eten

Bitterbal


Een
bitterbal is een gefrituurde, kleine ronde bal van vleesragout, met een doorsnee van zo'n 3 5 cm. In feite is een bitterbal een kleine, ronde versie van de vleeskroket.

Bitterballen werden gegeten bij een "
bittertje", vandaar de naam. Een bittertje (ook wel kruidenbitter of een glaasje bitter genoemd) is jenever of brandewijn, waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. Hoewel het al lang niet meer zo is dat bitterballen alleen bij een bittertje gegeten worden, worden deze balletjes nog steeds geassocieerd met gezelligheid, feest of borrel.

De bitterbal is een snack die specifiek is voor Nederland en wordt daarbuiten nauwelijks gegeten. Vaak worden bitterballen gegeten met een beetje mosterd.


Bitterbal
Bitterballen zijn n van de meest populaire bittergarnituren

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 42

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes