Home

De kunstenaar Lars-Erik Fisk heeft behalve de VW Bus Ball nog veel meer ballen gemaakt. Vele zijn gerelateerd aan onderwerpen als voertuigen en gebouwen. Hieronder zie je de meest bekende ervan.

 • Street Ball
  De Street Ball ? gemaakt in 1996 ? is een heel zware bal van bijna
  3 meter doorsnede, gemaakt van beton en bedekt met asfalt waarop o.a. gele verkeerslijnen zijn aangebracht.

Street Ball

 • The DeCordova Ball
  The DeCordova Ball werd door
  Lars-Erik Fisk speciaal gemaakt in 1998 voor dit gelijknamige museum voor hun tentoonstelling ?On the Ball?. Deze tentoonstelling ging over ballen die in eigentijdse sculpturen uitgebeeld moesten worden.
  The DeCordova Ball heeft een buitenkant van rode baksteen, metselspecie, leisteen en koper. De diameter van deze bijzondere bal is circa 3 meter. Aan n kant heeft de bal een ovaalvormig ingemetseld, verlaagd gedeelte.

The DeCordova Ball

The DeCordova Ball_Detail

The DeCordova Ball_Detail

 • John Deere Ball
  De John Deere Ball is een tractor van de bekende fabrikant John Deere ?omgevormd? tot een bal. Niet alleen de voor dit merk zo bekende kleuren groen en geel zijn door de kunstenaar gebruikt, maar de bal kan zelfs geopend worden en zichtbaar worden dan de ingewikkelde versnellingsbak en motor van deze wereldbekende tractor.

John Deere Ball

 • UPS Ball
  In de UPS Ball heeft Fisk de firma kleuren donker bruin en geel verwerkt van deze grootste koerierdienst ter wereld.
  (UPS = United Parcel Servive).

  Volgens Fisk is alles van UPS bruin. De chauffeurs dragen bruine uniformen, ze hebben altijd bruin haar en bruine snorren, ze besturen bruine vrachtwagens en leveren bruine pakjes af.

UPS Ball

 • Barn Ball
  De Barn Ball is een ?gezellige? schuur gemaakt van hout, glas, steen en hooi. De schuur in de vorm van een bal heeft een raam en zelfs verlichting binnenin.
  De rockgroep Phish bracht het album ?Round Room? uit in 2002 en gebruikte voor de cover van hun album de Barn Ball van kunstenaar
  Lars-Erik Fisk.

De Barn Ball op de cover van het album Round Room van de groep Phish

 • Tree Ball
  De Tree Ball die door Fisk gemaakt werd, ziet er op het eerste gezicht ?simpel om te maken? uit. Maar schijn bedriegt. De bal is perfect bedekt met de bast van bomen. Fisk bewerkte een enorm stuk boomstam van een esdoorn met een kettingzaag en een mes voor houtsnijwerk net zolang totdat het een 125 kilo zware bal was. Daarna stripte hij de bast af van nog andere bomen en maakte deze ?plooibaar? door ze een tijdje in water te drenken. Het kostte hem heel veel inspanningen om de stukken boombast naadloos aan te brengen. Hierbij maakte hij o.a. gebruik van de natuurlijke knoesten in de bast en houtlijm.

Tree Ball

 

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes