Home Alle Andere Ballen Jongleerbal

Jongleerballen

Een Jongleerbal of Juggling ball is een bal om mee te jongleren. De maten en uitvoeringen zijn heel divers. Gemiddeld lopen de diameters uiteen van 5 tot 10 cm. Het materiaal is bijvoorbeeld silicoon, of opgevulde vinyl ballen, of de buitenkant van "gehaakt" katoen opgevuld met bonen, of de buitenkant van metalen ringetjes, enz......

De kunst van het jongleren bestaat al heel lang,Jongleerbal een exacte datum is niet bekend. Het eerste bekende gegeven hierover dateert uit muurschilderingen van de Egyptenaren, vooral die van de Beni-Hassan tombes aan de oostelijke oevers van de Nijl dichtbij Speos.

Ook bij de oude Grieken en Romeinen was het jongleren erg geliefd. Op oude Griekse vazen staan veelvuldig afbeeldingen van jongleurs.
In het Royal Museum in Mantua staat een Romeins monument met een inscriptie aan Septumia Spica, een populaire jongleur uit het oude Itali. Op de afbeelding staat hij te jongleren met zeven ballen tegelijk.

Jongleren kun je met verschillende voorwerpen doen: met kegels, met ringen, met fakkels, met messen, met borden, met ........, maar het meest worden ballen gebruikt. En de plaats waar je jongleurs het meest aantreft is uiteraard het circus. Beginners oefenen sowieso eerst met ballen.
Het jongleren wordt vaak gecombineerd met een andere act door acrobaten en clowns. Een bekend voorbeeld is het berijden van een n-wielige fiets terwijl de acrobaat tegelijkertijd jongleert. Of jonglerend staande op een paard in draf. Of koorddansen in combinatie met jongleren.


Jongleerbal
Een jonglerende clown

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes