Home Alle Andere Ballen Delta Ball

Delta Ball


De
Delta Ball is de nieuwste uitdaging uit de Rubik's Cube lijn.
De Delta Ball - of
Brain Racker zoals hij oorspronkelijk door de ontwerper is gedoopt - is een bal die is opgebouwd uit negentien gelijkzijdige driehoekjes in vier kleuren, rood, geel, groen en blauw. De driehoeken zijn verschuifbaar over de bol en het is de bedoeling verschillende patronen te construeren. Als bijkomstige moeilijkheid staan er op de driehoeken voor elke kleur nummers van 1 t/m 5 zodat er een driedimensionale Sudoku ontstaat.
Voor de starter zijn er eenvoudige opdrachten om op te lossen en de smaak te pakken te krijgen. Het oplossen van de moeilijkste opgave blijkt nog verdraaid lastig.

Hoe te spelen. Neem de ring tussen duim en wijsvinger en draai naar links tegen de wijzers van de klok in of naar rechts 60 graden. Nu is het ontgrendeld en kun je deze start-driehoek verwijderen en beginnen met spelen. Als je klaar bent, of op een later tijdstip verder wilt gaan, kun je het weer vergrendelen door de start-driehoek terug te plaatsen.

De educatieve puzzel is bedacht door
Jorn Wittevrongel, een 20-jarige student marketing uit het Antwerpse Herenthout. De firma Rubiks was
zo onder de indruk van deze bolvormige puzzel dat dit nieuwe hersenkrakertje door hen op de markt is uitgebracht. Na de naamsverandering is het binnenwerk inmiddels zwart geworden en nog iets verbeterd. De Delta Ball heeft een diameter van ca. 6,35 cm en weegt 255 gram.
Hoewel het bolvormige aspect niet uniek is, is de Delta Ball dankzij haar vorm en de vele oplossingsmethoden de enige in zijn soort. Spelers en verzamelaars uit de gehele wereld hebben dan ook zeer enthousiast gereageerd op de komst van de Delta Ball.


Delta Ball
De Delta Ball is de nieuwste uitdaging uit de Rubik's Cube lijn

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes