Home Alle Andere Ballen Wave Ball

Wave Ball


De
Wave Ball is een bal die kunstmatige golven kan laten ontstaan in elk zwembad. Dankzij de golven krijgen de zwemmers het vrije gevoel van de golven op open zee. De golven ontstaan ten gevolge van de op en neer gaande beweging van de Wave Ball, het uiteindelijke effect echter berust op het principe van resonantie.

Zonder enige noodzakelijke verandering aan de basis structuur van het zwembassin kan de Wave Ball het bad transformeren in een fantastisch aqua-parc voor jong en oud. Geschikt voor een klein zwembad tot een bad van Olympische afmetingen. De grootte van de Wave Ball die vereist is, is afhankelijk van het oppervlakte en van de diepte van het bad. Hoe groter de bal, hoe groter het effect en dus hoe hoger de golven zullen zijn; tot ruim 1 meter hoge golven. De Wave Ball is verkrijgbaar in verschillende maten, van een diameter van 90 cm tot 180 cm. Standaard kleuren zijn oranje, blauw en groen.

De Wave Ball werd uitgevonden in 1983 en was in korte tijd een groot succes.
Niet alleen bij recreatie-baden, maar bij andere wateren bleek de Wave Ball ook goed toepasbaar. Bijvoorbeeld in de bassins bij trainingscentra voor reddingsteams op open zee.
De Wave Ball is heel erg economisch en milieu vriendelijk. Dit in tegenstelling tot de conventionele wave-generators. Het grote voordeel is ook dat de Wave Ball genstalleerd kan worden in reeds bestaande baden. Bovendien vormen Wave Balls in het geheel geen gevaar voor de zwemmers, het is volkomen veilig om in de buurt van de Wave Ball te zwemmen. Kinderen kunnen er zelfs bovenop klimmen tijdens het waven, omdat er geen elektrische onderdelen of aansluitingen op of aan de bal zijn.

Wave Ball

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes