Home Alle Andere Ballen Moqui-balls

Moqui-balls


Moqui-balls
zijn balletjes opgebouwd uit zandsteen en ijzer welke uitsluitend in de natuur gevonden worden in de staat Utah, op het heilige land van de "Moqui-Indianen", waar deze ballen ook naar zijn vernoemd.
Wat Calciet (oranje) betekent voor Nederlanders, Jade voor Chinezen en Fluoriet voor Duitsers dat betekent Moqui-balls voor hele volksstammen in de USA.
Moqui is een Indiaans woord dat "trouwe lieveling" betekent.
Moqui-balls hebben een kern die bestaat uit zand en een "ijzerachtige" buitenkant, bestaande uit een mix van onder meer ijzer, mangaan, titanium en palladium. De hardheid van deze buitenlaag is 7,4.

Moqui-balls

Moqui-balls zijn heel verschillend van grootte varirend van een paar millimeter tot meer dan 8 cm. Er zijn verschillende theorien over het ontstaan van deze energiestenen; sommige geologen beweren dat deze stenen 130 tot 155 miljoen jaar geleden zijn gevormd.

Moqui-balls zijn "levende" stenen en bestaan altijd uit paren: een mannelijke en een vrouwelijke steen. De mannelijke vorm is meestal ruwer en meer ovaal, terwijl de vrouwelijke gladder aan voelt, ronder van vorm is en veelal donkerder van kleur is. De mannelijke Moqui heeft rechtsdraaiende energie en het vrouwelijke links draaiende energie.
Moqui-balls worden al eeuwen lang gevonden n gedragen als energiesteen. De unieke combinatie van zand en ijzer sterkt ons afweersysteem als ook de bloedhuishouding en geeft doorzettingsvermogen.
Een zeer goede aardingssteen, die zorgt voor een goede energie toestroom waardoor het lichaam gereinigd wordt zowel van buiten als diep van binnen. Goede steen voor de vruchtbaarheid, geluk en houdt alle vormen van negativiteit tegen. Verder bevatten de stenen veel genezende eigenschappen. De kracht van deze energiestenen wordt door draaien of knuffelen opgewekt.

Andere benamingen voor Moqui-balls zijn:
Sjamaanstenen, of Levende Stenen, of Thunderballs.
Opvallend is dat de vele hedendaagse Amerikaanse miljonairs de steen bij zich houden en ze voor geen goud willen wegdoen. Geen wonder dat de steen ook wel "
Millionairstone" genoemd wordt.

De meeste Moqui-balls worden gevonden in de Navajo Sandstone formatie in de buurt van Escalante in Utah. In 1996 verklaarde president Bill Clinton the Grand Staircase Escalante tot Nationaal Monument; sindsdien is het illegaal om hier Moqui-balls te verzamelen.

Moqui-balls
De meeste Moqui-balls worden gevonden in Escalante in Utah

Moqui-balls
Het is illegaal om in the Grand Staircase Escalante Moqui-balls te verzamelen
Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes