Home Alle Andere Ballen Ballenbak-bal

Ballenbak-bal


Een
ballenbak-bal is een kleine, lichte bal wat gebruikt wordt in een ballenbak (of ballenbad). Vaak zijn deze ballen in diverse kleuren aanwezig en ze hebben een diameter van ca. 6 cm.
De vloer van de ballenbak bestaat uit kussens, de wanden doorgaans uit een soort visnet. De ballenbak is bedoeld voor kleine kinderen tot zo'n jaar of tien.
Ballenbakken zijn te vinden in overdekte speelparadijzen en in kinderhoekjes van restaurants en warenhuizen. Naast deze lichtgewicht ballen, is er in de ballenbak vaak een speeltoestel aanwezig.

De eigenlijke ontwikkeling van de ballenbak was bedoeld voor verstandelijk gehandicapten. Door de ballenbak ervaren zij aangename prikkels. De ballenbak kan gebruikt worden als onderdeel van zintuigactivering en sensomotorische stimulatie. Pas veel later heeft de commercie de ballenbak ontdekt.

De ballenbak werd in Nederland geÔntroduceerd door meubelgigant Ikea in 1978.
Om een goede hygiŽne te waarborgen, dienen kinderen in de ballenbak hun schoenen uit te doen. Ook komt eens in de drie weken een bedrijf langs dat de ballen in de bak reinigt. Daarnaast wordt ook de bak zelf regelmatig ontsmet. Ondanks deze maatregelen raken ballenbakken steeds meer in diskrediet; zo heeft McDonalds al een tijdje geleden alle ballenbakken laten verwijderen uit haar fast food restaurants om reden van hygiŽne.


Ballenbak-bal
De ballenbak is bedoeld voor kleine kinderen tot zo'n jaar of tien
Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes