Home Ballen & Eten Chocolade balletjes

Chocolade balletjes


Chocolade balletjes
zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er kan gebruikt gemaakt zijn van melk chocolade, pure chocolade, witte chocolade of een combinatie van deze verschillende smaken.
Ook de vulling is voor elke soort weer anders. De meeste chocolade balletjes hebben binnenin als vulling een romige chocolade mengsel. Aan de vulling kan als extra ingrediŽnt bijvoorbeeld toegevoegd zijn: marsepein, noga, vruchtjes of nootjes. Verder kan er ook sterke drank zijn toegevoegd, met name likeur.


Chocolade kookboek

Chocola - MacFadden, C.
Meer dan 200 recepten. De geschiedenis van en onze relatie met chocola.
chocolade

500 chocoladegerechten

Voorbeelden van heel bekende chocolade balletjes zijn de "truffels" en de chocolade balletjes "Ferrero Rocher".

 • Truffel
  Een chocolade truffel is een klein balletje gemaakt van chocolade en "ganache". Ganache is een chocolade mengsel met room en soms ook boter. Chocolade truffels kunnen extra op smaak worden gebracht door toevoeging van likeur of essences. De truffels worden gecoat met pure cacaopoeder. Echte truffels worden nog steeds met de hand gemaakt en zijn dan ook vrij prijzig.
  Chocolade truffels zijn genoemd naar de truffels die men vindt in de grond. De bekende peperdure delicatesse paddestoelen. De meeste truffels uit de grond zijn donker van kleur en hebben een ruw oppervlak. Zo ook chocolade truffels en chocolade truffels zijn zeker ook een delicatesse.

  truffels, heel bekende chocolade balletjes
  Truffels, ťťn van de meest bekende chocolade balletjes

 • Ferrero Rocher
  Ferrero Rocher is een balvormige chocolade-lekkernij, geproduceerd door Ferrero SpA. Ferrero SpA is een Italiaans fabriek van diverse, bekende chocolade producten. Maar ook Tic Tac, de wereldbekende pepermunt pastilles, zijn een product van Ferrero.
  Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Pietro Ferrero in Alba, ItaliŽ. Ferrero SpA heeft nu meer dan 19.000 werknemers en is nog steeds in het bezit van de Ferrero familie.
  Een Ferrero Rocher bestaat uit een hele geroosterde hazelnoot, welke omsloten is door een krokant laagje gevuld met hazelnoot creme. Het geheel is daarna bedekt met melk chocolade en fijngehakte stukjes hazelnoot. Deze delicatessen worden individueel verpakt in goudkleurige papierfolie en vervolgens in meer of mindere luxe dozen verkocht.

Ferrero Rocher, een heerlijk chocolade balletje
Ferrero Rocher, een balvormige chocolade-lekkernijVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes