Kaasballetjes
Kaasballetjes zijn - zoals de Engelsen het zo mooi noemen - echte "Appetizers". Je kunt de balletjes gemaakt van een zachte kaassoort (Roquefort, Brie, Paturain, Geitenkaas, Mozzarella enz.) goed combineren met diverse ingrediënten en ze zo elk "jasje" geven dat jij wilt.
Gebruik verse tuinkruiden, paprikapoeder, grof gemalen zwarte peper, nootjes, sesamzaad, of een combinatie van deze.
Leuk om te zien en verrukkelijk om zo weg te happen.
Let op dat je de kaasballetjes, nadat je ze allemaal gedraaid hebt, eerst minimaal 10 minuten weg legt in de koelkast alvorens ze door het een of het ander te rollen.
Als tuinkruiden kun je bijvoorbeeld fijngehakte bieslook, tijm of sjalotjes nemen. Ook stukjes kaantjes of zalmsnippers laten zich goed combineren. Als nootjes kun je fijngehakte pistachenootjes, amandelnoten of cashewnootjes proberen. Andere suggesties zijn gekneusde groene peperkorrels en kappertjes.
Het scala aan bruikbare ingrediënten is heel breed. Experimenteer en kom er zo achter welk balletje jouw favoriet is.
Voor feestjes kun je wellicht het beste allerlei verschillende soorten kaasballetjes maken en die mooi schikken op een schaal met een mini laagje olijfolie. Laat de schaal in de koelkast staan tot het moment van serveren [Zie foto boven].
Of de kaasballetjes [Zie foto onder] serveren met een dipsausje, als voor- of nagerecht.
< Vorige | Volgende > |
---|