Home Ballen & Sport / Spel Tetherball

Tetherball


Een
Tetherball is een bal waaraan een nylon koord bevestigd kan worden en heeft de volgende kenmerken:
  • Omtrek: ca. 64 cm
  • Gewicht: 395 - 448 gram
  • Materiaal: rubber
  • Kleur: geel (soms andere kleuren)

INFO

Tetherball is een nieuwe rage uit de Verenigde Staten. Een plezierige balsport waar tactiek een groot deel van het spel uitmaakt.
In de meest gebruikelijke vorm van Tetherball, wordt de bal vastgebonden aan een 3 meter hoge metalen paal (de
pool) door middel van een nylon koord, de zogenaamde "tether". Oorspronkelijk werd een volleyball gebruikt voor dit spel, maar tegenwoordig maken vele sportgoederenfabrikanten tetherballs specifiek uit een butyl blaas en een rubber dekking.
Twee spelers, elk gebonden aan n helft van het gebied dat aan de paal grenst, proberen de bal herhaaldelijk in een richting te slaan, zodat het touw om de paal gewikkeld wordt. Speler A slaat de bal met de klok mee en speler B slaat de bal tegen de klok in. Het spel eindigt wanneer een speler de bal helemaal om de paal weet te slaan, zover dat de bal gestopt wordt door het koord. Gespeeld kan bijvoorbeeld worden "best of three".
Tetherball zorgt voor een intense hoofd-tot-teen-workout, is gemakkelijk te leren en bovendien leuk in competitie verband.

Tetherball wordt gespeeld op vele oppervlakten: zand, grint, gras, asfalt, enz. Aangezien het slechts een klein speelveld vereist, kan het ook goed binnen worden gespeeld.
Tetherball is nog een informele sport. Hoewel Tetherball nog vrij onbekend is buiten de VS, wint het langzaam terrein. Met name het
Beach Tetherball wordt steeds populairder.

Tetherball

Tetherball

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes