Marshmallow balls
Marshmallow balls, kortweg marshmallow, is snoepgoed dat tegenwoordig wordt gemaakt uit suiker of maïsstroop, eiwit, geweekte gelatine, Arabische gom en smaakstoffen die tezamen worden opgeklopt tot een sponzige substantie. De traditionele vorm zoals wij die kennen is min of meer bolvormig en wit of roze van kleur.
Het originele recept gebruikte een extract van de mucilage (gomslijm, plantaardige substantie die pectine en pectinezuren bevat en onder invloed van water zwelt) uit de wortel van het kruid Althaea officinalis, die ook wel "marshmallowplant" wordt genoemd en aldus het snoepgoed zijn naam gaf.

Althaea officinalis, ook wel marshmallowplant genoemd
Tegenwoordig wordt het aangemengde marshmallowschuim cilinder-vormig geëxtrudeerd en in kleine bolletjes afgesneden welke vervolgens in maïszetmeel en poedersuiker gerold worden om de plakkerige substantie te bedekken.
Marshmallows worden gewoon als snoepgoed gegeten, als mini-versies op warme chocolademelk gestrooid of als bestanddeel aan schepijs toegevoegd.

In Amerika zijn er veel recepten met marshmallow. Hierboven een marshmallow-taart
In Nederland en België zijn de echte marshmallows, zoals ze in de VS te vinden zijn, ook in de meeste supermarkten te vinden. Maar marshmallows zijn bij ons lang niet zo populair als in Amerika en het assortiment hier blijft beperkt tot de bekende wit en roze marshmallow balletjes. In Amerika daarentegen zijn marshmallows in allerlei vormen en kleuren te krijgen. Marshmallow is in Amerika traditioneel snoepgoed en er zijn allerlei recepten waarin marshmallows als toevoeging zijn verwerkt.
Vooral populair in Amerika is het roosteren van de marshmallow balls boven een kampvuur of barbecue, of zelfs binnen bij de openhaard, waarbij de buitenkant lekker krokant en de binnenkant dik vloeibaar wordt.
Een typisch Amerikaanse bezigheid: Het roosteren van marshmallows
< Vorige | Volgende > |
---|