Home Ballen & Eten Tapioca balls

Tapioca balls


Tapioca balls
zijn kleine balletjes gemaakt van tapioca meel. Tapioca is een hoofdzakelijk smaakloos zetmeelrijk ingrediŽnt, gemaakt van bewerkte en gedroogde cassavewortel (maniokwortel). Het wordt verwerkt in dunne vlokken, of meer gebruikelijk in kleine harde balletjes, die gekookt moeten worden voor gebruik. Na het koken zijn de balletjes zoete, "chewy" balletjes geworden, qua samenstelling vergelijkbaar met "gummy-bears".
Tapioca balls wordt ook wel "
Boba" genoemd.
De balletjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 1 tot 5 mm. De meest gebruikte maat is 2-3 mm. Ook de kleuren zijn divers. Zo zijn er witte, transparante, regenboog kleuren en zwarte Tapioca balls. De laatst genoemde zijn verreweg het meest populair.

Tapioca heeft heel veel benamingen zoals: "cassave", "maniok", "bitter-cassava", "mandioca", "aipim", "macaxeira", "manioca", "boba", "yuca" en "kappa".
Cassave of maniok is de eetbare wortelknol van Manihot esculenta, een verhoutende, overblijvende heester. Cassave is van oorsprong een
Zuid-Amerikaanse savanneplant en wordt in Afrika en Zuid-Amerika veel gegeten. Oorspronkelijk komt de plant uit BraziliŽ. Alle huidige geteelde planten zijn cultivars.

Tapioca
Links: Cassave plant (Manihot esculenta) / Rechts: Cassave wortel

Toepassingen van Tapioca balls zijn velerlei. In hoofdgerechten, in desserts en in diverse drankjes. Het meest bekende drankje met Tapioca balls is Bubble Tea.
Bubble Tea is een drankje van zoete ijsgekoelde thee (black of green tea), melk, vruchtensiroop en Tapioca balls. Dit drankje wordt meestal geserveerd in doorzichtige, afsluitbare plastik bekers. Het mengsel wordt flink geschud, waardoor de voor deze drank karakteristieke "bubbles" ontstaan. Op de bodem tref je een laag zwarte Tapioca balletjes aan. Om Bubble Tea te kunnen drinken wordt een extra wijd rietje met een diameter van circa 1 cm. erbij geleverd waar zelfs de balletjes mee kunnen worden opgeslorpt.

Bubble Tea is van oorsprong een verfrissend drankje uit Taiwan ontstaan in 1980. In AziŽ is Bubble Tea ťťn van de meest populaire drankjes en sinds een jaar of 15 ook een zeer geliefd drankje in Amerika, Canada, AustraliŽ en Nieuw Zeeland. In de VS kun je met name aan de Westkust in de trendy plaatsen talloze Bubble Tea Bars vinden.

Bubble Tea kent vele andere benamingen zoals: pearl tea drink, boba ice tea, boba nai cha, zhen zhou nai cha, pearl milk tea, pearl ice tea, black pearl tea, pearl shake, Boba milk tea, BBT (boba tea), PT (Pearl Tapioca), and QQ (QQ betekent "chewy" in het Chinees) en Hanyu Pinyin.

Bubble Tea
Bubble Tea met op de bodem zwarte Tapioca ballsVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes