Home Alle Andere Ballen BuzzBall

BuzzBall

De BuzzBall is een grote rode bal die het best beschreven kan worden als een Hamsterbal voor mensen. Een rit in de BuzzBall is een ware sensatie. De beleving is een beetje vergelijkbaar met een rit in een rollercoaster met dit verschil dat jij nu verantwoordelijk bent voor deze unieke rij-sensatie.

Neem plaats in de Recaro ogende racestoel die gemonteerd is in een soort kooi die onafhankelijk beweegt van de bal waarin hij zich bevindt en doe de vijfpunts-veiligheidsgordel om. Met twee gas-handles die de aangedreven wielen aan beide zijden van de kooi aansturen, worden de bewegingen van de BuzzBall gecontroleerd.
De kooi kan tegen de rijrichting in worden gestuurd, waardoor omwentelingen om verscheidene assen mogelijk worden. De BuzzBall maakt een rijbeleving mogelijk die geen enkel ander voertuig biedt. Eigenlijk een soort van priv rollercoaster.
De BuzzBall wordt door twee motoren aangedreven, waarmee de voortbeweging worden bepaald. Als n motor wordt gebruikt, draait de kooi in de bal om de verticale as, waarmee de rijrichting wordt gekozen. Als twee motoren worden gebruikt, gaat de bal ten opzichte van de kooi om een horizontale as draaien, waardoor de BuzzBall wordt voortgedreven.
Als de BuzzBall eenmaal in beweging is, blijft de berijder in een rechtopzittende positie totdat de rijrichting wordt veranderd of de motoren tegen de draairichting van de bal in gaan draaien, waardoor er geremd wordt. Hierdoor gaat de kooi met de bal meedraaien totdat het gewicht van de kooi en de berijder de girale kracht van de bal overwinnen. Afhankelijk van de snelheid zal de berijder een gedeeltelijke of enkele totale omwentelingen maken!

De BuzzBall is samengesteld uit 12 individuele, vervangbare panelen, gemaakt van duurzaam en sterk Polycarbonaat. De doorzichtige panelen worden beschermd door het opvallende, rode framewerk aan de buitenkant van de BuzzBall. De deur die toegang geeft tot de BuzzBall heeft een bajonetsysteem dat zorgt voor een precieze en veilige vergrendeling.

De BuzzBall is een uitvinding van de Evento Company Limited uit Nieuw-Zeeland. Op dit moment is de BuzzBall nog niet verkrijgbaar. Een prototype werd gedemonstreerd op de laatste conferentie van de International Association of Amusement Parks (IAAPA) in Orlando. Evento heeft de serieuze intentie dit product op de markt te brengen, maar is uiteraard afhankelijk van de mate van belangstelling naar dit product.

BuzzBall
BuzzBall oftewel "Hamsterbal voor mensen"

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes