Home Ballen & Sport / Spel Tennisbal

tennisbal


Een
Tennisbal is een bal die gebruikt wordt bij het tennis.
De doorsnede van een tennisbal is ongeveer 6,5 centimeter en het gewicht ca. 57 gram.
Gewenste stuit-eigenschappen: Losgelaten van een hoogte van 2,5 meter moeten ze van een ondergrond tussen de 1,27 meter en 1,52 meter hoog opspringen.


INFO

Er zijn drie soorten tennisballen met elk hun specifieke speeleigenschappen/stuit-eigenschappen:

  • Pressureless: Zoals de naam weergeeft staat deze bal niet onder druk. De stuiteigenschappen komen voort uit de dikte en de soepelheid van het gebruikte rubber.
  • Pressurised: Een gasgevulde tennisbal staat onder druk en de stuiteigenschappen komen voort uit deze inwendige overdruk.
  • Microcell-filled: Deze bal is gevuld met 700 miljoen luchtgevulde microcellen en ontleent zijn stuitkracht dan ook aan deze luchtgevulde microcellen.


Ruim assortiment Tennisballen: Balsport bij Sport-Thieme.nl

De balkern bestaat uit natuurlijk rubber uit Maleisi, wat wordt gemengd met 13 ingredinten.
Voor alle drie de soorten tennisballen wordt bovendien de levensduur beperkt door de vilten bekleding aan de buitenkant. Als de bal eenmaal aan de kale kant is geworden, dan is hij niet meer geschikt om mee te tennissen. Om een zo lang mogelijke levensduur te verkrijgen wordt een extreem duurzame bekleding gebruikt. Deze bestaat uit zuivere wol gemengd met nylon. Deze combinatie wordt vervolgens geverfd, gemeten en gecontroleerd alvorens het wordt gesneden.

Vroeger was de tennisbal van leer gevuld met haar of wol. Tegenwoordig regelt de International Tennis Federation de regels van grootte en gewicht van de tennisbal. Tennisballen zijn traditioneel groen of geel van kleur met witgrijze lijnen.

Tennis is ontstaan in Engeland en wordt in zijn hedendaagse vorm gespeeld sinds 1873. De naam is evenwel afgeleid van het Franse woord "tenez", vrij vertaald als: "houd (de bal)".
Het bekendste tennistoernooi is het toernooi van Wimbledon.

tennisbal
Roger Federer, het Zwitsers tenniswonderVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes