Home Ballen & Sport / Spel Squashbal

squashbal

Een Squashbal is een kleine bal waarmee je squash kunt spelen.
  • Materiaal: rubber
  • Doorsnede: 39 - 40,5 mm
  • Gewicht: 23,5 - 24,5 gram
  • Kleur: de meeste squashballen zijn zwart van kleur

De bal is hol en bevat een druppel water, waardoor bij het opwarmen van de bal een binnendruk ontstaat.


INFO
Als je net begint met squash dan speel je met een beginnersbal. Deze stuitert hoger op dan een bal voor gevorderden. Hoe harder je tegen de bal slaat, hoe warmer deze wordt en hoe hoger hij op gaat stuiteren. Als een gevorderde speler met een beginnersbal speelt, dan stuitert de bal telkens z hoog op, dat de bal de baan uitvliegt. Daarom zijn er voor gevorderde spelers weer andere ballen uitgevonden die, als ze koud zijn, bijna niet opstuiteren.
Met wat voor soort squashbal je van doen hebt, kun je zien aan de

kleur van de stip die erop staat:

Squashbal

Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een klein beetje vergelijkbaar is met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van de wanden.
Er is dan ook geen net gespannen en de bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld.
Bij het raken van de wand wordt de bal helemaal platgedrukt. Het Engelse woord voor platdrukken is "squash". Hieraan dankt dit spel dus haar naam.

Dat squash zou ontstaan zijn rond 1830 in de kostschool van Harrow in Engeland is de meest gehoorde versie; al circuleren er meerdere versies over het ontstaan. Toch speelt deze kostschool een zeer belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van squash. Er zijn daar in 1864 de eerste squashbanen gebouwd. Met de kolonisatie van landen zoals Egypte en India (plus Pakistan) hebben de Britten de sport over de wereld verspreid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze landen squashlegendes hebben voortgebracht zoals de Khan-clan.

Squashbal
De ruimte waar squash in gespeeld wordt, heeft een vloeroppervlakte van 6,4 bij 9,75 m.Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes