Home Ballen & Sport / Spel Softbal
softbal

EenSoftbal voor volwassenen heeft een omtrek tussen de 302 en de
308 mm (12 inch ballen), terwijl jeugdteams een 11 inch bal gebruiken. Iets groter dus dan een honkbal.
De kern is van polyurethaan of kurk. Om deze kern heen is wol en katoen gewonden, respectievelijk voor de veerkracht en de stevigheid. Hieromheen is een dun laagje rubberlijm aangebracht en daaroverheen leer (meestal geel geverfd).INFO
Veel mensen denken dat honkbal en softbal hetzelfde zijn, maar dat is niet zo er zijn een paar verschillen. Bij softbal zijn de afstanden van het speelveld en ook de grootte en de zwaarte van de speelbal anders dan bij honkbal. Een verschil, dat direct opvalt, is dat bij honkbal de werper de bal bovenhands aangooit, terwijl bij softbal dit onderhands moet gebeuren. De rest van de spelregels zijn in grote lijnen hetzelfde, uitgezonderd het loslaten van een honk. Dat mag bij softbal pas gebeuren als de pitcher de bal aangooit, terwijl dat bij honkbal altijd mag.
Terwijl honkbal een uitgesproken mannen sport is, wordt softbal zowel door dames als door heren gespeeld, elk in hun eigen competitie weliswaar.
Softbal is een technisch en tactisch hoogstaande sport. Het is sinds 1996 een Olympische sport en krijgt wereldwijd steeds meer leden.

softbal wordt zowel door dames als door heren gespeeldVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes