Home Alle Andere Ballen Voerbal

Voerbal voor katten


Een
voerbal is een bal voor huisdieren waar je voer in kan stoppen. De bal is meestal gemaakt van hard kunststof. De diameter varieert tussen de 7,5 cm voor zeer kleine hondjes of katten tot wel 30 cm voor paarden. Je kunt behalve voer zoals brokjes of iets dergelijks ook snoepjes in de bal stoppen, of een combinatie van beide.

Dankzij de voerbal voorkom je dat je huisdier al het voer achter elkaar naar binnen schrokt. Het dier moet zelf door de bal te rollen ervoor zorgen dat er iets lekkers uitkomt. De voerbal verlengt de voedertijd aanzienlijk doordat bij elke omwenteling er slechts enkele brokken voer uit vallen. Ook de extra beweging voor je huisdier is gezond. Bovendien is de voerbal voor vele huisdieren een uitstekend middel tegen verveling. De bal zorgt voor eet- en speelplezier tegelijkertijd. Een voerbal is ook een goed alternatief voor te dikke huisdieren.

Voerballen zijn er in diverse uitvoeringen en worden voor allerlei huisdieren gebruikt, bijvoorbeeld honden, katten, fretten, konijnen en paarden.

voerbal voor paarden
Voerbal voor paardenVolg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes