Home

Hobermans grote doorbraak kwam op 16 augustus 1998 toen dominee Walter Shrophire Junior in Washington DC een Hoberman Sphere gebruikte als een visueel hulpmiddel in een preek die hij gaf met als onderwerp de Big Bang.
Bill Clinton
en zijn vrouw Hillary waren hierbij ook aanwezig. De president zou de volgende morgen zijn grand-jury testimony in de Monica Lewinsky affaire geven. Na de dienst vroeg Hillary de predikant waar hij het bijzondere speelgoed vandaan had gehaald, aangezien zij op zoek was naar een cadeautje voor Bills verjaardag. Shrophire gaf haar zijn Sphere en Hillary overhandigde het aan Bill na de dienst toen zij nog in de kerk waren. Toen zij de kerk verlieten, stonden buiten natuurlijk weer legio verslaggevers hen op te wachten.
Die avond zagen miljoenen Amerikanen op het TV-nieuws hoe de president de kerk uitkwam en de pers negeerde terwijl hij in zichzelf lachend speelde met de Hoberman Sphere die hij langzaam in en uit elkaar vouwde.

Wij hadden geen idee wat eraan de hand was, zei Chuck Hoberman later. Hun dochtertje was net een paar dagen oud en zij waren daardoor te druk bezig met andere zaken. Toen we eindelijk onze email-berichten lazen, hadden de mensen dit geschreven: "
Congratulations! .... You're famous!"

Hoberman Sphere
Bill Clinton, Hillary Clinton en ..... de Hoberman Sphere


Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes