Home Alle Andere Ballen CatchBall

CatchBall

De CatchBall is een "bal" van flexibele kunststof waar zes uitsteeksel op zitten, zogenaamde spaken. Elke spaak heeft zijn eigen kleur en is voorzien van een nummer: 2x geel (nr. 0), 1x blauw (nr. 1), 1x oranje (nr. 2), 1x groen (nr. 3) en 1x rood (nr. 4). De doorsnede van het ronde gedeelte van de bal is ca. 8 cm en de spaken hebben een lengte van ca. 11 cm. Het gewicht van een CatchBall is ongeveer 225 gram.

Het unieke design van de CatchBall veroorlooft het gebruik door kinderen als ook door volwassenen. Hoewel hij praktisch is voor het oefenen van de werptechnieken, de opvangtechnieken en de oog-hand coördinatie, is de CatchBall nog meer geschikt voor de combinatie van fysieke activiteit en het versterken van de rekenvaardigheden plus kleurherkenning. Zowel de motorische ontwikkeling van het lichaam als ook de verstandelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd door de CatchBall.
De CatchBall is geschikt voor spelen op het schoolplein, in het zwembad of als onderdeel van een zeskamp met als doel bijvoorbeeld welke groep vangt het eerst 10 punten bij elkaar.

CatchBall

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes