Home Alle Andere Ballen Koosh-ball

Koosh-ball


Een
Koosh-ball is een heel andere bal dan de "klassieke" ballen die we gewend zijn. De Koosh-ball heeft als kern een rubberen bal gevuld met een gelei-achtige plasma terwijl de buitenkant bestaat uit duizenden super dunne rubbersliertjes (elastiekjes). Het uiterlijk doet denken aan een stekelvarken en hij is doorgaans uitgevoerd in een mix van bonte kleuren. En Koosh-ball telt wel 5000 sliertjes. Er zijn diverse maten verkrijgbaar, de meest gangbare afmetingen zijn de ballen met een diameter van 7 cm (de "Mini"), 10 cm (de "Classic") en 13 cm (de "Mondo"). Het gewicht van deze ballen is zeer gering, respectievelijk 40, 60 en 160 gram.
De vele sliertjes voelen zacht aan en kriebelen een beetje. Hij is gemakkelijk vast te houden, te gooien en te vangen. Door zijn aantrekkelijke vormgeving is de Koosh-ball vooral voor kinderen onweerstaanbaar om mee te spelen.

Een beetje geschiedenis:
Koosh ballen vermaken mensen van alle leeftijden met hun verbazingwekkende veelzijdigheid en tactiel gevoel, maar eigenlijk is hij ontworpen om kleine kinderen het vangen te leren. In 1987 vond
Scott Stillinger - die te samen met Matt Button eigenaar is van Oddz On Products - dat de kleine handjes van zijn kinderen een bal niet goed konden vast pakken. Hij knoopte elastiekjes aan elkaar en maakte zo een kleine bal die gemakkelijk vast te pakken was, ook door kleine kinderhandjes. Op zoek naar een naam voor dit ongewone speelgoed merkte hij het geluid op, dat de bal maakt als hij in zijn handen landde. De "Koosh" bal was geboren.

Koosh-ball
Koosh-balls zijn doorgaans uitgevoerd in
een mix van bonte kleuren

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes