Home Alle Andere Ballen

Anemone Clock Ball


De
Anemone Clock Ball is een unieke wekker in de vorm van een bal en met het uiterlijk van een zee-anemoon, vandaar de naam.
De Anemone Clock Ball is geen gewone wekker of alarmklok, verre van dat en niet alleen vanwege het bijzondere design. Als het alarm afgaat, trilt de Anemone Clock Ball z sterk dat het niet op zijn plaats blijft, maar al trillend weg stuitert van je nachtkastje je slaapkamer door.
De uitsteeksels - gelijkend op anemoon tentakels - fungeren als schokbrekers zodat de klok niet beschadigd raakt.

Anemone Clock Ball

Wil je deze wekker uit doen dan zul je dus je bed uit moeten. Als je de Anemone Clock Ball "gevangen" hebt, schudt hij je als het ware wakker met zijn zeer intensieve getril. En je zult nog moeite moeten doen om de switch-off knop te vinden, wat niet eenvoudig is aangezien het knopje nauwelijks opvalt en de wekker waanzinnig vibreert.

Anemone Clock Ball
Close-up: De switch-off knop van de Anemone Clock Ball
is heel onopvallend

Bovendien licht deze wekker ook nog eens op als hij af gaat en aangezien licht een extra prikkel is om iemand wakker te maken, helpt het oplichten van de Anemone Clock Ball hierbij.
Samenvattend kun je dus zeggen dat de Anemone Clock Ball inderdaad een heel bijzondere alarmklok is, niet alleen vanwege zijn speelse uiterlijk, maar juist omdat hij je wekt door de unieke combinatie van geluid, licht, beweging en interactie.

Anemone Clock Ball
Behalve geluid en extreme trillingen, geeft
de Anemone Clock Ball ook licht

De Anemone Clock Ball is uitgevonden door Aaron Tang, door vrienden "Tango" genoemd. Een industrieel ontwerper die afgestudeerd is aan de Rhode Island School of Design in Amerika.
Tang geeft als reden van zijn ontwerp aan, dat hij een alarmklok wilde ontwerpen die "Unlike other alarm clocks, challenges a person when the alarm goes off". Volgens Tang zijn de gewone conventionele wekkers gewoon t gemakkelijk om uit te doen, waardoor je na n druk op het uit-knopje gewoon weer doorslaapt.
Tang heeft gekozen voor dit speciale design, omdat hij gefascineerd is door het onderwater-leven en zich verdiept heeft in het doen en laten van de zee-anemonen.

Anemone Clock Ball
Het design van de Anemone Clock Ball is gebaseerd op de zee-anemoon
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 112

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes