Home Alle Andere Ballen

Baitball

De Baitball letterlijk aasbal is een bijzonder fascinerend fenomeen. Kleine vissen die opgejaagd worden, zoeken bescherming bij elkaar door tezamen een mega grote, ronddraaiende bal te vormen. Dit is een poging om roofdieren die op hen jagen te intimideren en in verwarring te brengen. In een Baitball kun je verschillende vissoorten aantreffen, maar ook de jagers kunnen divers zijn.
De jagers zullen dikwijls proberen om de Baitball op te drijven naar boven toe, zodat de Baitball uiteindelijk gevangen zit tussen het wateroppervlak en de rovers beneden.

Dit fenomeen Baitball komt overal voor en op elk moment. Het bekendste voorbeeld is die van de miljoenen sardines die elk jaar tussen mei en juli langs de oostkust van Zuid-Afrika naar het noorden zwemmen. De zogenaamde "
Sardine Run". De Baitballs die dan ontstaan zijn "the greatest shoal on earth".
Wat vaak gebeurt, is het volgende. Een enorme school sardines wordt opgejaagd door een school dolfijnen. De sardines vormen dan een Baitball, die opgedreven wordt door de dolfijnen. Het bijzondere is dat die dolfijnen vervolgens worden geholpen door scholen haaien die de Baitball van onderaf aanvallen. Als uiteindelijk de Baitball naar de oppervlakte is gedreven, wordt die nog eens van boven aangevallen door een tornado van zeemeeuwen. En tussen deze "vissen-genocide" komen ook nog eens groepen zeehonden een graantje meepikken. Het resultaat is tenslotte dat de complete Baitball van miljoenen sardines volledig wordt weggevaagd door de samenwerking van deze honderden dolfijnen, haaien, meeuwen en zeehonden.

Baitball
De Baitball wordt nog eens van boven aangevallen
door een tornado van zeemeeuwen
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 112

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes