Home Alle Andere Ballen

Ball Chair


De
Ball Chair, letterlijk balstoel, is een design stoel in de vorm van een bal. De stoel bestaat uit een bal-vormig, draaibaar zitgedeelte vervaardigd uit fiberglas en rustend op een grote schijfvoet.
De binnenzijde van de stoel is gestoffeerd in Tonus of Hallingdal (extreem sterke bekledingstoffen). Zowel het fiberglas als ook de bekleding zijn in diverse kleuren leverbaar.
De afmetingen van de Ball Chair bedragen ca. 120x98x105 cm (HxDxB).
De Ball Chair wordt ook wel "
Globe Chair" genoemd.

De Ball Chair is een wereldberoemd ontwerp van
Eero Aarnio, uitgebracht in 1963. Eero Aarnio is een Finse binnenhuisarchitect, geboren in 1932 en bekend geworden door zijn vele innovatieve meubel-ontwerpen in de jaren zestig. Aarnio studeerde aan het Instituut van Industrile Kunsten in Helsinki en begon zijn eigen bureau in 1962. Het daarop volgende jaar introduceerde hij zijn Ball Chair; het materiaal fiberglas en de vormgeving waren in die tijd absolute noviteiten. De beschrijving die hij aan zijn ontwerp gaf, luidde: "Een hol gebied op een tribune, open aan n kant om een persoon toe te staan om binnenin te zitten." Eero Aarnio was n van de eerste Finse ontwerpers die fiberglas, acrylglas en plastic in zijn meubel-ontwerpen toepaste.

Tegenwoordig is deze design stoel tengevolge van de retro-look uit de zestiger jaren, weer helemaal "in".
Wie hem wil hebben moet zo'n slordige 4000 Euro meenemen, maar dan heb je ook een heus sculptuur in de kamer staan. Hij is mooi, maar je moet ook wel beschikken over een enorme woonkamer (naast een enorme portemonnee) om deze imponerende reus een beetje tot zijn recht te laten komen.

Ball Chair
De Finse binnenhuisarchitect Eero Aarnio zittend in zijn eigen
ontwerp de Ball Chair
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 112

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes