Home Ballen & Eten

Klepon balletjes


Een
Klepon balletje is een in kokos gerold balletje, groen van kleur en met een zoete vulling.
Wie een beetje bekend is met de Indonesische keuken kent deze lekkernij wel. Klepon is kant en klaar te koop in iedere toko. Maar voor wie zin heeft om deze balletjes eens zelf te maken, volgt hier het recept van Klepon.

  • 75 gram geraspte klapper (kokos)
  • 250 gram ketan-meel (kleefrijstmeel)
  • 2 schijfjes gula djawa (Javaanse suiker)
  • klein beetje zout
  • paar druppeltjes groene levensmiddelen kleurstof

Stoom de geraspte kokos een kwartiertje boven kokend water. Meng er een heel klein snufje zout door en spreidt de gestoomde kokos uit op een vlakke ondergrond.
Meng in een kom de ketan-meel met een heel klein beetje zout, enkele druppels groene kleurstof en een scheutje water. Kneedt het tot er een soepel en glad mengsel ontstaat. Maak nu klein balletjes (iets kleiner dan een pingpong bal) en druk er een holletje in. Vul de balletjes met wat gula djawa en druk de holletjes voorzichtig weer dicht. Weer even goed rollen tot een mooi dicht balletje ontstaat. Kook de balletjes in een grote pan met zachtjes kokend water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken. Vervolgens rol je de balletjes door de kokos.
En ........... selamat makan.

Klepon balletjes
Behalve klepon kent de Indonesische keuken nog heel veel andere lekkernijen.
Op de foto zie je klepon, kue talam en kue lapis (kue=koek) 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 42

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes