Home Alle Andere Ballen

Ballenbak-bal


Een
ballenbak-bal is een kleine, lichte bal wat gebruikt wordt in een ballenbak (of ballenbad). Vaak zijn deze ballen in diverse kleuren aanwezig en ze hebben een diameter van ca. 6 cm.
De vloer van de ballenbak bestaat uit kussens, de wanden doorgaans uit een soort visnet. De ballenbak is bedoeld voor kleine kinderen tot zo'n jaar of tien.
Ballenbakken zijn te vinden in overdekte speelparadijzen en in kinderhoekjes van restaurants en warenhuizen. Naast deze lichtgewicht ballen, is er in de ballenbak vaak een speeltoestel aanwezig.

De eigenlijke ontwikkeling van de ballenbak was bedoeld voor verstandelijk gehandicapten. Door de ballenbak ervaren zij aangename prikkels. De ballenbak kan gebruikt worden als onderdeel van zintuigactivering en sensomotorische stimulatie. Pas veel later heeft de commercie de ballenbak ontdekt.

De ballenbak werd in Nederland gentroduceerd door meubelgigant Ikea in 1978.
Om een goede hygine te waarborgen, dienen kinderen in de ballenbak hun schoenen uit te doen. Ook komt eens in de drie weken een bedrijf langs dat de ballen in de bak reinigt. Daarnaast wordt ook de bak zelf regelmatig ontsmet. Ondanks deze maatregelen raken ballenbakken steeds meer in diskrediet; zo heeft McDonalds al een tijdje geleden alle ballenbakken laten verwijderen uit haar fast food restaurants om reden van hygine.


Ballenbak-bal
De ballenbak is bedoeld voor kleine kinderen tot zo'n jaar of tien
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Pagina 11 van 112

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes