Home Hl Bijzondere Ballen

The Isis Adventure Puzzle Ball


The Isis Adventure Puzzle Ball
is een puzzel in de vorm van een bal en gebaseerd op een Egyptische cryptex.
The Isis Adventure Puzzle Ball, of kort weg ?The Isis?, is volgens zeggen de moeilijkste puzzel ter wereld. Het is een uitdaging voor de meest ervaren puzzelexpert.
De puzzel is vernoemd naar de Egyptische godin Isis, die het symbool is van de vruchtbaarheid.

The Isis Adventure Puzzle Ball
Egyptische godin Isis

The Isis is een interactieve denkpuzzel waarbij je - naast het openen van The Isis - ook nog de nodige gecodeerde vragen moet oplossen, die je kunnen helpen bij het vinden van de Gouden Piramide.
De Egytische tekens op The Isis hebben duizenden manieren om in te stellen. Door onder meer te draaien met de drie ringen en het gebruiken van de bovenste drukknop moet je zien je Isis te openen.
Elke Isis is uniek en vereist een andere combinatie om de bal te openen. Er zijn letterlijk miljoenen combinaties mogelijk.

The Isis Adventure Puzzle Ball

Hoe gaat het in zijn werk:
Je registreert je Isis op het internet op de Isis Adventure Website en je krijgt dan 10 gecodeerde hints, die je in staat moeten stellen om de Isis te openen. Kraak de codes en deze zullen je helpen de Isis te openen.
Mocht je de Isis geopend krijgen dan vind je binnenin een speciale code-sleutel met een volgnummer. Dit volgnummer kun je opgeven op de website en vervolgens kun je meespelen voor het Piramide Spel.
Los de vragen van het Piramide Spel op en deze zullen je naar een
Gouden Piramide wijzen en een password toekennen. Dit password zal n van de Gouden Piramides van Isis openen die op locaties in heel de Benelux geplaatst zijn. Elke piramide bevat een gouden muntstuk ter waarde van enkele honderden Euro's en een aantal zilveren muntstukken met elk een waarde van tientallen Euro's.

The Isis Adventure Puzzle Ball
Met het juiste password kun je n van de Gouden Piramides van Isis openen

De Isis die nu wordt verkocht is de eerste puzzel van een reeks van 5 Isis Puzzels die op de markt gebracht worden. De tweede Isis zal moeilijker zijn dan de eerste. De derde, vierde en vijfde Isis-lancering vormen eveneens stuk voor stuk een grotere uitdaging.
De Isis 1 werd uitgebracht op 7 juli 2006 in de UK en de jacht op de schat werd gestart op 25 september 2006.
In de Benelux begon de klopjacht op de Gouden Piramides van Isis op
1 september 2007.

De Isis bal is het geesteskind van de Britse uitvinder
Andrew Reeves, die drie jaar lang werkte aan dit product en omgerekend zo'n 250.000 euro in het ontwerpen van de Isis stak. "De Isis is echt iets om de meest scherpzinnige en intellectuele geest uit te dagen", zegt Reeves. "Als je eenmaal aan het avontuur bent begonnen, wordt het echt een obsessie en kun je niet eerder stoppen dan dat de code is gekraakt ..... maar het zou kunnen dat je die nooit vindt."

De Isis bal is vervaardigd van een legering van de hoogste kwaliteit aluminium en wordt mooi gepresenteerd in een stevige luxe houten doos met hoogglansafwerking. De Isis bal wordt vervaardigd door de firma Sonicwarp Limited, opgericht in maart 2001 door Andrew Reeves. Elke Isis Adventure Puzzle Ball is uniek en elke bal is met de hand gemaakt in de UK.
The Isis Adventure Puzzle Ball is niet bepaald goedkoop. Deze extreem coole puzzel kost ongeveer 160 euro.

The Isis Adventure Puzzle Ball
The Isis Adventure Puzzle Ball wordt geleverd in een luxe houten doos met hoogglansafwerking


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 17

Volg Balpoint op Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes